<iframe src="//www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-P99T98" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Door Fenno van Driel op 26 april 2018

Op 16 april was het nieuwe maan. Een perfecte dag voor de lancering van de nieuwe Maan.nl. Een website van het eigenzinnige designbureau Maan uit Ulvenhout (Breda). Bij ID Factory kregen we de uitdaging om samen met Maan een unieke website te realiseren waarbij design, gebruikersinteractie, functionaliteit en techniek optimaal op elkaar afgestemd zijn. Een bijzondere samenwerking waar creatie en techniek samenkwamen en resulteerde in een mooi eindresultaat.

Maan is een designbureau met focus op identity, design en content. Hun 25-jarig bestaan was hèt moment om na te denken over een nieuwe huisstijl en website. Als designbureau willen zij de vormgeving van hun nieuwe kindje (uiteraard) graag zelf in de hand hebben. Maan zocht hiervoor een partner die op zowel creatief als technisch vlak meedenkt, adviseert en in staat is een niet alledaagse vormgeving te vertalen naar een goed presterende, responsive website. Wij grepen die kans natuurlijk met beide handen aan en gingen aan de slag!

Creativiteit geeft je de ruimte

Responsive website Maan.nlHet werk en het team staan voorop bij Maan, zo ook op de nieuwe website. Niet alleen de eigenzinnige vormgeving maar ook de gebruikersinteractie en subtiele animaties legden de lat hoog. We waren het er over eens: techniek mocht de creativiteit vooral niet in de weg staan. Daarom hebben we
in het proces de tijd genomen om te zoeken naar
oplossingen voor technische uitdagingen en om het
design te 
optimaliseren voor weergave op mobiele apparaten.  

 

 

Meer dan een technische invulling

Tijdens een intensieve samenwerking met de creatieven van Maan werkten we van wireframe tot interactie naar een definitief design. In deze fasen toetsten meerdere disciplines het ontwerp structureel op gebruiksvriendelijkheid en technische haalbaarheid. Hierdoor konden we de creatieve ideeën van Maan aanvullen of in de volgende fase van onze workflow efficiënter voorbereiden.

Om de online performance tot in de puntjes door te kunnen meten, hebben we de website opgeleverd met een volledig ingericht Google Analytics en Google TagManager account. Tijdens een strategiesessie hebben onze content marketeers Maan ondersteund bij de ontwikkeling van een content strategie en gaan vervolgens aan de slag met het realiseren van diverse communicatie middelen.

Beleef Maan

Wij kijken met veel plezier terug op het gezamenlijke ontwikkeltraject. Het werk van Maan verrast en prikkelt, net zoals de vernieuw(en)de, eigentijdse website. Beleef het op http://www.maan.nl.

Ben je benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van website ontwikkeling of website optimalisatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via fenno.driel@id-factory.nl of Mob: 06-81624969.


Fenno van Driel

Fenno van Driel

LEES MEER »

Delen:
   

Recente cases

Volg ons op: